
مشکلات عدیده ای بر سر راه زوجین قرار داردکه ممکن است آنها را به سوی طلاق سوق دهد. امکان دارد هم اکنون افراد زیادی در زندگی مشترک خود به فکر جدایی و طلاق باشند. اصولا زوجین طلاق را به عنوان راهی برای فرار از شرایط فعلی و رهایی خود از بحران انتخاب می کنند. اما سوالی که زوجین باید از خود بپرسند این است که آیا طلاق اولین راه حل است؟ آیا هیچ راه دیگری برای حفظ زندگی مشترک وجود ندارد؟ در این مقاله به بررسی این مسئله می پردازیم.
به خود فرصت بدهید و بیشتر فکر کنید
یکی از مواردی که پیش از طلاق باید کاملا جدی روی آن تمرکز کنید، مسائل و مشکلاتی است که پس از طلاق رخ خواهد داد. فرد پس از جدایی از همسرش کاملا به زندگی جدیدی وارد خواهد شد که تا به حال آن را تجربه نکرده است و برای آن آماده نبوده است. چه بسا مواردی که فرد پس از طلاق و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات آن، به زندگی مشترکی که از آن گریزان بوده راضی شده است. پس تا جایی که می توانید این موضوع را به تعویق بیاندازید و درباره آن خوب فکر کنید. مشکلات اقتصادی، مشکلات روحی مانند افسردگی، ترس از آینده، حس عدم امنیت و حتی دلتنگی از جمله مواردی است که ممکن است پس از طلاق تجربه کنید.
به دنبال درمان مشکلات باشید
دقت کرده اید که پس از هر نوع اختلاف و چالشی با همسرتان به سرعت ذهن تان به سمت طلاق کشیده می شود؟ یکی از دلایلش این است که طلاق را ساده ترین راه می پندارید. در حالی که هرگز اینگونه نیست و ممکن زندگی مشترک هر فردی با دیگری متفاوت باشد. دلیل دیگر آن است که مهارت حل مسئله را ندارید و به همین دلیل تنها راهی که پیش پای خود میبینید طلاق است. این در حالی است که بسیاری از مشکلات با صبوری و کمک گرفتن از افراد مجرب مانند مشاوران قابل حل است. یادگیری مهارت های زندگی مشترک و چگونگی مقابله با مشکلات زندگی را در اولویت زندگی خود قرار دهید.
با یکدیگر گفتگو کنید
یکی از موثرترین و ساده ترین راه ها برای پیشگیری از طلاق و حل اختلافاتی که منجر به آن می شود، گفتگو است. بسیاری از زوجین مهارت های کلامی را دست کم می گیرند و به آن اعتنایی نمی کنند. در حالی که گفتگوی موثر با همسرتان می تواند بسیاری از مشکلات شما را حل کند. سعی کنید بدون پیش داوری و حالت تدافعی با همسرتان سخن بگویید. از مواردی که شما را در زندگی مشترک تان رنجیده خاطر می کند با همسرتان حرف بزنید. اگر از همسرتان ناراحت هستید با ملایمت به او گوشزد کند. از او برای حل مشکلات مشترک تان همفکری بخواهید تا به راه حل واحدی دست یابید. در کنار این که به سادگی و با صمیمیت از مشکلات تان می گویید، به حرف های همسرتان نیز گوش دهید و از شماتت و سرزنش که آفت گفتگو است بپرهیزید. به یاد داشته باشید این گفتگو با شریک زندگی تان است، پس مشاجره را کنار بگذارید. به جای آن که حالت تدافعی بگیرید، اگر مشکلی از جانب شما وجود دارد، آن را صادقانه بپذیرید و در رفع آن تلاش کنید.
در این گفتار تلاش ما بر این نبود تا شما را از طلاق منصرف نماییم، بلکه به شما یادآوری کردیم که طلاق را به عنوان آخرین راه در نظر بگیرید و به عنوان اولین گزینه به سراغ آن نروید. پس از طی کردن تمامی راه ها به طلاق بیاندیشید.
انتهای پیام
زهره سادات علوی