تضعیف روابط بین فردی همسران، فضای مجازی عامل تعارضات زوج‌ها

تأثیرگذاری استفاده از فضای مجازی در روابط بین زوجین
نفس این رفتار می‌تواند رفتار اعتیادی تلقی شود و زمانی که فرد احساس کند در میزان استفاده از فضای مجازی کنترل ندارد و بی اختیار به سراغ آن می‌رود یا بعضی از رفتارهای جدی زندگی به خصوص فعالیت‌هایی که مربوط به سلامت، تغذیه، بهداشت، شغل و تحصیل است تحت تأثیر مشغولیت‌های فضای مجازی قرار می‌گیرد در این صورت استفاده از این فضا دیگر از حد طبیعی خودش فراتر رفته است.
بنابراین هر نوع کاربری و استفاده از فضای مجازی نمی‌تواند به عنوان مصداق رفتار اعتیادگونه تلقی شود و مشخصه‌هایی دارد. صرف نظر از اینکه در چه گروه‌ها، سایت‌ها و کانال‌هایی سرکشی می‌کند خود این رفتار می‌تواند باعث اختلال در رفتار و سبک زندگی زوجین شود.
وقتی افراد دچار وبگردی و سرکشی به گروه‌ها و سایت‌های مختلف می‌شوند ممکن است از سایت‌ها و گروه‌هایی سر در آورند که از نظر علمی و فرهنگی موثق و مورد اعتماد نیستند و این امکان وجود دارد که افراد به سایت‌های غیرمرتبط و غیرمعتبر راه پیدا کنند و کنجکاوی‌هایی را به دنبال دارد. ممکن است که ارتباطات بین فردی فضای مجازی شکل گیرد که در اوایل بیشتر حالت کنجکاوی داشته باشد و از روی تفنن و یا تفریح بخواهند آن را افزایش دهند.
چه بسا بتدریج وابستگی عاطفی و روانی ایجاد شود که برقراری روابط مجازی با افراد مجازی که هویتشان مشخص نیست در اولویت باشد. فرد ممکن است حتی جنسیت خود را هم در این فضا معکوس معرفی کند و باعث فریب کاربر در ارتباطات مجازی شود.
اگر زوجین در اوقات فراغت زندگی به روابط فضای مجازی بپردازند می‌تواند یک الگوی مداخله کننده در رفتار طبیعی زوجین باشد و آنها را از روابط واقعی زندگی بازدارد. برخی پیامدهای ناگوار عاطفی و هیجانی هم در پی داشته باشد و باعث سرخوردگی، افسردگی و خمودگی آنها شود. کاربر فضای مجازی اگر از حد متعادلی بیشتر در این فضا جستجو کند ممکن است از نظر روانی تحت تأثیر قرار گیرد و به هر حال انسان به تعاملات واقعی نیاز دارد و اگر تعاملات مجازی جایگزین روابط واقعی شود می‌تواند در روابط زوجین عوارضی داشته باشد.
اگر این تعاملات در فضای مجازی با جنس مخالف اتفاق بیفتد، ممکن است قول‌هایی را فرد دریافت کند که حالت‌های وسوسه انگیز و هیجان انگیزی به همراه داشته باشد و این اتفاق پیامدهای ناگواری در زندگی زناشویی دارد.
زوجینی که با همدیگر روابط متشنجی دارند روابط واقعی و بین فردی آنها دستخوش اختلالاتی است که به فضای مجازی روی می‌آورند در واقع بعضی اوقات فضای مجازی علت اختلالات رفتاری بین همسران نیست بلکه معلول اختلالات رفتاری بین فردی است. بر عکس این قضیه نیز اتفاق می‌افتد و آغاز تعاملات فضای مجازی می‌تواند در روابط بین زوجین تأثیر بگذارد و این دو مورد با همدیگر همبستگی دارند و نمی‌توان ادعا کرد اگر روابط زوجی منجر به طلاق شده یا تعارضات زناشویی عامل اصلی آن فضای مجازی است.
شاید خصوصیت‌های شخصیتی زوجین و روابط بین فردی آنها به گونه‌ای بوده که آنها را به فضای مجازی سوق داده است. یعنی زن و شوهری که دچار افسردگی و سرخوردگی در روابط زوجی می‌شوند از فضای مجازی به عنوان یک گریزگاه برای خروج از تعارضات زناشویی استفاده می‌کنند.
این‌طور می‌توان گفت که بیشتر زوجینی که به سمت استفاده افراطی از فضای مجازی می‌روند روابط بین فردی و عاطفی آنها در زندگی واقعی دچار نابسامانی و تعارضاتی شده که این افراد به فضای مجازی سوق پیدا کردند.
راهکارهای پیشگیرانه از آسیب‌های فضای مجازی: روابط بین فردی خود را تقویت کنند تا طرف مقابل نیاز کمتری برای ورود و استفاده از فضای مجازی پیدا کند و فقط در حد امور زندگی، دنبال کردن اخبار و روابط با اقوام و بستگان باشد. اما اگر روابط بین فردی همسران تضعیف شود فضای مجازی می‌تواند به عنوان یک عنصر و عامل تشدید تنش‌ها و تعارضات زناشویی شود.

کلیدواژه‌ها:باشگاه زندگی, رسانه

پیشنهاد میکنیم این مطالب را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *